OM OSS:

Simbas Footprints Foundation grundades 2011 av Sybille Good från Schweiz och Frida Marealle från Sverige och är en registrerad, ideell organisation i Sverige, Schweiz och Tanzania. Organisationen verkar i Moshi, Tanzania. Vårt syfte är att utveckla och stärka regionen genom att ge invånarna tillgång till utbildning och personliga utvecklingsprogram, med målet att skapa självständiga ledare och samhällsmedborgare i framtiden.

Vad som först etablerades som ett barnhem med fokus på hållbar familjeåterförening, har idag utvecklats till Simbas Community Center (Medborgarhus). Vårt Community Center strävar efter att stärka de närliggande områdena kring Moshi genom att tillhandahålla resurser, utbildning och stöd till barn, ungdomar och familjer. Vi tror att genom att stärka familjerna som enhet, stärker vi hela samhället. Genom våra olika program önskar vi ge barn, ungdomar och familjer från missgynnade förhållanden i Tanzania chansen att utvecklas akademiskt, socialt och emotionellt.

DSC_3324.JPG

 

vad vi uppnått...

Vi har lyckats återförena 9 barn med sina familjer/släktingar, efter att de alla vuxit upp på olika institutioner/barnhem. De separerades från familjen i ung ålder och saknade helt band till sina rötter vid ankomst till vårt barnhem 2011. Barnen  

Vi har etablerat Simbas Community Center i Moshi Tanzania som i början på 2018 stöttade över 70 lokala familjer samt tre lokala skolor.

Vi har genom nära arbete med lokala aktörer, organisationer, skola samt kommunala instanser lyckats identifiera olika utvecklingsområden och därefter utvecklingsstrategier

I vårt EIK-Program (Education Is Key)-program arbetar vi med förbättringar av infrastrukturen och ett vatten- och matprogram till tre av de fattigaste skolorna i Kilimanjaro-regionen. Detta program har i starten av 2018 nått över 1000 lokala studenter.

 

2017 etablerade vi en Sportklubb för stadsdelen Majengos barn och ungdomar. Utöver sporten får deltagarna i detta program även lära sig om struktur, samhälle, ansvar och förbättra sin kommunikationsförmåga; allt inom idrottsplatsens roliga och aktiva miljö.

Musik och bild saknas i den generella undervisningen i Tanzania. År 2017 grundade Simbas Footprints Foundation sitt första musikprogram och musiklektioner erbjuds nu på vårt Community Center varje vecka.

Vi erbjuder alla lokala barn och ungdomar gratis engelskalektioner genom vår engelskaklubb vilket hjälper dem att nå bättre resultat i skolan.

År 2014 köpte organisationen 3 hektar mark i byn Mawalla, i Kahe distriktet, ca 45 minuters bilresa från Moshi där ett jordbruksprojekt snabbt startade. Jordbruket är ett inkomstgenererande projekt för organisationen, där all vinst från 4 skördar per år går till att finansiera EIK-programmet och ger stöd till de lokala skolorna i distriktet.